Is theïne hetzelfde als cafeïne?

Ja, theïne is hetzelfde stofje als cafeïne. Het zorgt ervoor dat we ons minder moe en meer alert voelen. Daarbij kan het stimulerend werken voor onze hersenen.

Wel heeft een kopje thee een minder groot effect dan een kopje koffie. Dit komt doordat koffie sneller in het bloed wordt opgenomen dan thee. Daarnaast zit in thee 3 keer minder theïne dan cafeïne in koffie. In een kopje koffie van 125 ml zit gemiddeld 85 milligram cafeïne. In een kopje thee van dezelfde hoeveelheid zit ongeveer 30 milligram theïne. De precieze hoeveelheid hangt af van het soort thee.

Is theïne slecht?

Gezonde volwassenen kunnen ongeveer 400 milligram cafeïne per dag innemen zonder negatieve effecten te ervaren. Dat is ongeveer 13 kopjes thee of bijna 5 kopjes koffie per dag. Je hoeft dus niet bang te zijn om snel te veel theïne binnen te krijgen. Bij zwangere vrouwen wordt aangeraden wat minder in te nemen, namelijk: niet meer dan 200 milligram.

Theïnevrij thee

First Tea heeft theïnevrij theesoorten in het assortiment. Dit zijn rooibos, natural mint, golden flowers, rosehip, Linden en golden chamomile. Bestel ze direct.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cagetorie